tiistai 11. tammikuuta 2022

Jotka päivin ja öin huutavat häntä avuksi


Minä ajattelen sinua levätessäni, sinä olet mielessäni yön hetkinä. 

Ps. 63:7 

Ahdingossani minä etsin apua Herralta, hänen puoleensa kurottuu käteni öisinkin, hellittämättä. Kukaan muu ei voi minua lohduttaa. 

Ps. 77:3 

Tottahan sitten Jumala hankkii oikeuden valituilleen, jotka päivin ja öin huutavat häntä avuksi. Hänkö viivyttäisi apuaan? 

Luuk. 18:7 

Vähän aikaa sitten törmäsin parin päivän sisällä neljään eri jakeeseen, joissa puhuttiin yöstä. Tässä ensin niistä kolme - sekä muutama ajatus. 

Kyllä todella Jumala on ollut mielessä monena yön hetkenä, aina unettomuuden vaivatessa. Silloinhan mieleen tulevat kaikki ongelmat ja kaikki ne samat vanhat kysymykset, joita mieli pyörittää uudestaan ja uudestaan. Siinä sitä kyselee Jumalalta taas kerran niitä samoja asioita: Miten? Miksi? Milloin? Kuinka kauan? Välitätkö yhtään? Teetkö joskus jotain? Ja samat rukoukset huutaa hänen puoleensa. Silloin sitä todella päivin ja öin huutaa Jumalaa avukseen. 

Arvoitukseksi jää monesti tuo lupaus, ettei Jumala viivytä apuaan. Useinhan rukousvastaukset viipyvät vuosienkin ajan. Jumalalle tuhat vuottakin on kyllä kuin yksi päivä, joten hänen näkökulmastaan mikään ei tietenkään ole viivyttelemistä. Mutta meille ihmisille taas voi joskus yksi päiväkin olla kuin tuhat vuotta, joten kyllä siinä kärsivällisyyttä koetellaan. 

Mutta kyllä sitä hyvän Isämme apuakin saa kokea. Aina emme arjen pienissä asioissa ehkä edes tajua, miten meitä autettiin tai vaikka varjeltiin jossain tilanteessa. Ja joskus voi saada näkyviä rukousvastauksia nopeankin tuntuisesti. Tähän loppuun otan viimeisen yöaiheisen jakeen, johon myös törmäsin, ja pian se jo alkoikin toteutua omalla kohdallani, kiitos Herralle! Vuoden 1992 käännöksen mukaan (josta kaikki tämän postauksen jakeet ovat) siinä sanotaan ihanasti: 

Minä annan maahanne rauhan, ja te saatte nukkua yönne minkään häiritsemättä. 

3. Moos. 26:6

Minussahan on jo pitemmän aikaa ollut se paha vika, että reagoin sydämen rytmihäiriöillä ahdistaviin tunteisiin, useimmiten pelkoihin. Pahimmin sydän hakkaa öisin, eikä siinä aina lääkityskään tahdo auttaa, että saisi nukutuksi. Yksi iso pelko oli vaivannut minua tässä talven mittaan, pahentanut rytmihäiriöitä ja vienyt siten uneni. 

Mutta kun olin lukenut tuon jakeen, ei tainnut mennä kuin päivä tai pari, niin Jumala antoi minulle sellaista rohkaisua, joka vapautti minut siitä pelosta. Edellinen sellainen rohkaisu oli tehonnut puoleksi vuodeksi, mutta nyt se vanha pelko oli palannut, ja tarvitsin taas uutta rohkaisua samassa asiassa. Ja ihana taivaallinen Isämme halusi taas hoitaa minua siihen liittyen. Nyt sydän ei ole hakannut öisin ainakaan sen asian takia, kerran yhden toisen asian takia kyllä. Ja onhan noita muitakin syitä unettomuuteen, joskus enemmän ja joskus vähemmän, mutta on ihanaa, kun ainakin yksi asia on toistaiseksi helpottanut. On ollut ihanan sikeitä yöunia, vaikka joinain öinä saatan jonkun muun syyn takia olla uneton. 

Tässä nähdään kuitenkin, että Jumala voi aivan oikeasti tehdä sitä, mitä Ps. 34:5 lupaa: 

Minä käännyin Herran puoleen, ja hän vastasi minulle. Hän vapautti minut kaikesta pelosta. 

Minua nyt ei ole kaikesta pelosta vapautettu, mutta jostain edes - siitä kaikkein isoimmasta pelosta. Näin Herra voi meitä auttaa ja hoitaa mitä erilaisimmissa tilanteissa. Hän voi antaa meille turvallisuudentunnetta ja mitä ikinä tarvitsemmekaan. Hänen puoleensa saamme kääntyä pienissä ja isoissa asioissa, häntä saamme huutaa avuksemme päivin ja öin. 

10 kommenttia:

 1. Olipa hieno juttu että sait tuollaista rohkaisua ja apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ihana asia kyllä. Pelot voivat olla niin järjettömiä, eikä niistä pääse omin avuin irti. Onneksi Taivaan Isä voi hoitaa meitä ja pelkojamme.

   Poista
 2. On ihana kuulla että Taivaallinen Isä on auttanut sinua.
  Siunausta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Taivaan Isän apua ja siunausta!

   Poista
 3. Meillä on suurin apu ja ainut turva maailmassa. Kiitos siitä Herralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihanaa, että Herra on meidän apumme ja turvamme. Ilman häntä ei jaksaisi.

   Poista
  2. Hienoa, että sait avun Herralta <3 Yöllä ne kaikki pelot hyökkäävät kimppuun, jos ei saa nukuttua.Onneksi itse olen nyt saanut paremmin nukuttua, mutta olen kyllä noita yöahdistuksia myös välillä kokenut. Otinkin silloin melatoniinin, joka auttoi nukkumaan, ettei tarvitse siinä ahdistuksessa pyöriä sängyssä. Jos tuntuu, ettei rukouskaan auta..

   Poista
  3. Yöt ovat pahoja silloin, jos on huolia eikä saa nukutuksi. Onneksi saa huutaa apua Herralta. Minullakaan ei onneksi aina ole unettomuutta, mutta joskus sitä on enemmän. Siunausta sinulle!

   Poista

Jotka päivin ja öin huutavat häntä avuksi

Minä ajattelen sinua levätessäni, sinä olet mielessäni yön hetkinä.  Ps. 63:7  Ahdingossani minä etsin apua Herralta, hänen puoleensa kurott...