sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Jatka rohkeasti


Luen aamuisin yhden luvun Vanhasta ja yhden Uudesta testamentista. Joskus käy niin, että molemmissa puhutaan samasta asiasta. Niin nytkin, kun menossa on Esran kirja ja Apostolien teot. Molemmissa puhuttiin Jumalan omien kokemasta vastustuksesta. 

Esran kirjassa pakkosiirtolaisuudesta palanneet juutalaiset olivat alkaneet rakentaa Jerusalemiin temppeliä Jumalalle. Esra 4:4 kertoo, mitä silloin muun muassa tapahtui: 

Tämän jälkeen maan kansa yritti saada juutalaisten kädet herpoamaan pelottelemalla heitä, etteivät he jatkaisi rakentamista. 

Apostolien tekojen 18. luvussa Paavali puolestaan oli Korinttissa, keskusteli synagogassa jokaisena sapattina ja sai sekä juutalaisia että kreikkalaisia uskomaan. Mutta juutalaiset (ne jotka eivät uskoneet) vastustivat ja pilkkasivat Paavalia niin, että hän pudisti tomun vaatteistaan ja julisti jättävänsä heidät ja lähtevänsä pakanoiden pariin. 

Silloin hän sai kuitenkin Jumalalta rohkaisua jatkaa työtään (Apt. 18:9-10): 

Herra sanoi yöllä näyssä Paavalille: "Älä pelkää, vaan puhu äläkä vaikene. Minä olen sinun kanssasi, eikä kukaan käy sinun kimppuusi tehdäkseen sinulle pahaa, sillä minulla on paljon kansaa tässä kaupungissa." 

Ja niin Paavali viipyi siellä puolitoista vuotta ja jatkoi Jumalan sanan opettamista heidän keskuudessaan. Vasta sen jälkeen juutalaiset nousivat uudestaan vastustamaan häntä ja tuli aika Paavalin lähteä muualle, mutta kokonaiset puolitoista vuotta hän sai rauhassa jatkaa työtään. 

Kun mekin olemme valona omalla paikallamme ja teemme kuka mitäkin Jumalan valtakunnassa, oli se sitten näkyvää tai näkymätöntä, isoa tai pientä, siitä ei sielunvihollinen pidä. Se kyllä vastustaa kaikkea mitä yritämme tehdä, haluaa pelotella ja saada meidät lopettamaan. Paholainen käyttää siinä välineenä omia tunteitamme, olosuhteita, toisia ihmisiä ja mitä erilaisimpia tilanteita ja tapahtumia. 

Mutta kun pelko, ahdistus sekä muut ikävät tunteet hiipivät mieleen ja tekee mieli luovuttaa, muista silloin, mitä Jumala sanoi Paavalillekin. Älä pelkää, vaan puhu äläkä vaikene, minä olen sinun kanssasi! Paavali halusi luovuttaa ja lähteä pois, hän pudisteli jo tomutkin vaatteistaan ja uhkasi häipyä. Hän oli saanut tarpeekseen noista häntä ahdistelevista juutalaisista. Pakanoiden parissa olisi helpompaa. Mutta onneksi Paavalin kanssa oli kaikkivaltias Jumala, joka rohkaisi ja vahvisti häntä, niin että hän jatkoi työtään uudella innolla. 

Niin kauan kuin Jumala haluaa käyttää meitä jossain paikassa ja tehtävässä, hän kyllä pitää huolen, ettei vihollinen saa sitä estettyä, vaikka se kovasti yrittääkin hyökätä meitä vastaan ja pelotella meitä. Myöhemminhän voi ehkä tulla muutoksiakin, niin kuin Paavalille tuli sitten puolentoista vuoden päästä. Mutta jos sinun elämässäsi ei juuri nyt ole muutoksen aika, seiso rohkeasti omalla paikallasi, sillä puolellasi on Herra, joka on sinut kutsunut ja joka sanoo sinulle (Jes. 41:10, 13): 

Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi. Älä pälyile ympärillesi, sillä minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä. 
  Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, tartun oikeaan käteesi ja sanon sinulle: "Älä pelkää, minä autan sinua." 

7 kommenttia:

 1. Vihollisella on monia keinoja käytössään, mutta meillä on niitä suurempi Jumala:) Meidät vihollinen voi masentaa, mutta Jumala rohkaisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Jumala on suurempi ja voi nostaa meitä niistä masennuksista.

   Poista
  2. Tulinpa taas lukemaan tämän jutun, ikäänkuin ennestään lukemattomana. Jotenkin puhutteli nyt tuo, että Paavali oli jo niin vakaasti päättänyt lopettaa, mutta saatuaan Jumalalta rohkaisua, hän jatkoi siihen asti kuin oli tarvis. Rohkaiskoon Jumala meitäkin itsekutakin tavalla tai toisella! Siunattua pääsiäisen aikaa Minna! ✝️☀️

   Poista
  3. Paavalikin tosiaan sai joskus tarpeekseen ja aikoi lähteä muihin maisemiin. Hänkin tarvitsi rohkaisua ja myös sai sitä. Niin Jumala voi meitäkin rohkaista ihanasti vastaavissa tilanteissa. Kiitos samoin sinulle siunattua pääsiäistä!

   Poista
 2. Kiitos rohkaisevasta kirjoituksesta. Jes 41:10 on minulle tärkeä ja rakas Raamatun jae. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ihana ja rohkaiseva jae. On tärkeä minullekin. Hyvää ja siunattua viikonloppua sinulle!

   Poista

Mutta Jumala

  Luin kirjaa, jossa puhuttiin siitä, miten Jumalalla on aina olemassa mutta . Meille voi tapahtua pahoja asioita ja elämässä voi olla raska...